Bikl introduceert kant-en-klaar inmaakzoetzuur


Bikl no waste inmaak zoetzuur

Bikl heeft een nieuw product geïntroduceerd: no waste inmaak zoetzuur. Met dit product kunnen horeca-keukens eenvoudig hun (rest) groente inmaken. “Hierdoor krijgen overgebleven groenten een tweede leven”, zegt Bikl directeur Arend van den Berg. “In plaats van kostenpost worden ze een geweldige smaakmaker. ”

Keukenmedewerkers hoeven alleen maar rauwe groenten te snijden en een gelijke hoeveelheid Bikl inmaakzoetzuur, heet of koud, toe te voegen. Dat is veel makkelijker dan het zelf maken van inmaakvloeistof: je hoeft namelijk niet langer de afzonderlijke ingrediënten (azijn, suiker, kruiden) op voorraad te houden, af te wegen en te mengen. Naast de tijdsbesparing geeft het zoetzuur zo ook een constante kwaliteit, onafhankelijk van de persoon.

Vers ingemaakte groente zijn in opmars in de professionele keuken vanwege hun frisse, authentieke smaak én hun veelzijdigheid. Pickles kun je niet alleen gebruiken op burgers en hotdogs, maar ook op broodjes, in wraps of als garnituur. En zelfs als losse snack.

100% natuurlijk
De Bikl inmaakmarinade is 100% natuurlijk  en bevat een mengsel van onder andere natuurazijn, witte wijnazijn, suiker, piment en zeezout. Het zoetzuur is toepasbaar voor diverse soorten groenten. Van komkommer tot bloemkool, van paprika tot ui.

Het product is mede tot stand gekomen op verzoek van de markt. Zo kwam de vraag naar een inmaakazijn ook van food en service organisatie Compass Group: “Wij willen zo duurzaam mogelijk werken”, zeggen Andres Delpeut en Hans Gijsen, culinair manager c.q. productmanager culinair bij Compass Group. “Met de inmaakzoetzuur van Bikl kunnen we de levensduur van groenten verlengen en zo verspilling minimaliseren. Bovendien is het gemakkelijk in gebruik, waardoor iedere keukenmedewerker het kan toepassen. Daarmee is het geschikt voor zowel onze grote als kleine locaties.”

Gemak
De eerste groothandel die Bikl inmaakzoetzuur verkoopt, is Bidfood. “Wij willen chefs ontzorgen”, zegt business consultant Marcel Gonzalez, “We helpen hen met kwalitatief goede producten zodat zij zich kunnen focussen op hun eigen creativiteit en de contacten met gasten. Dit inmaakzoetzuur past heel goed in die filosofie. Gemak in de keuken.”

Bikl no waste inmaakzoetzuur wordt verpakt in een jerrycan van 10 liter. Het is 6 maanden houdbaar, ook buiten de koelkast.


Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd