Gratis bezorging vanaf € 50

Ons verhaal


Bikl is bij toeval ontstaan. Bert is in zijn vrije tijd een enthousiaste volkstuinder. Op een dag kwam hij aan bij Arend met een ingemaakte pot augurken van eigen bodem. Arend at ze dankbaar op – ze waren veel lekkerder dan het zoete spul uit de supermarkt. Maar hij vroeg zich wel af waarom Bert nog steeds van die onhandige potjes gebruikte, die je zo moeilijk open krijgt.

En waarom fermenteerde Bert wel zijn kool, maar niet zijn augurken? Want ingemaakt met echte azijn en verse kruiden zijn augurken lekker. Maar als je ze fermenteert, krijg je helemaal een smaakexplosie. Bovendien blijven ze lekker knapperig. In Amerika en Oost-Europa weten ze dat al heel lang.

Tijd dus voor een Westeuropees initiatief:

Na een korte zoektocht kwamen we terecht in Oostknollendam bij YoVeggieWorld. Het culinair brein achter dit bedrijf is Yolanda van der Jagt en nu ook achter onze Bikls. Haar waanzinnig lekkere recepten maken nu al een succes van een gewone augurk. Onze recept & productontwikkelaar heeft in topkeukens gewerkt, zoals met haar inspirator/ mentor Alice Waters. Waters is één van de (nog steeds werkende) oprichters van het befaamde Restaurant Chez Panisse.

Yolanda werkte ook in de keuken met grootheden als Rose Gray, Ruth Rogers, Jamie Oliver en April Bloomfield. Kenners weten dan genoeg.

We vinden het mooi om het fermenteren, een duizenden jaren oude conserveringsmethode, nieuw leven in te blazen. Gewoon, door lekkere producten te maken; 100% natuurlijk, dus met natuurazijn en mooie kruiden. In verrassende nieuwe smaken, in makkelijke verpakkingen.

Noem het oude wijn in nieuwe zakken. Maar wij noemen het Bikl. Overigens is wijn ook gefermenteerd 😉

Voorlopig hebben we alleen augurken - in grote schijfjes en als kleine cornichons - maar natuurlijk hebben we plannen voor nog veel meer lekkers. Bert verbouwt namelijk niet alleen augurken...

Keep you posted. Of volg ons gewoon op Facebook & Instagram.