FAQ


Ik heb besteld. Wanneer ontvang ik mijn bestelling?

Wij versturen in principe 2 x per week, op maandag en op donderdag; normaalgesproken ontvang je je pakket dan op dinsdag resp. vrijdag. Door drukte bij PostNL kan de bezorgdag afwijken. Je ontvangt per mail een track & tracecode waarmee je je bestelling kunt volgen.

Bestellingen gedaan vóór maandag 15.00 versturen wij op maandag; bestellingen gedaan vóor donderdag 15.00 versturen wij op donderdag.

Heb ik recht van retour?

Nee, als gekoelde producten met beperkte houdbaarheid is er geen retourrecht. Wij kunnen namelijk geretourneerde producten niet opnieuw verkopen. Maar mocht er iets mis zijn gegaan met je bestelling, lossen we dat in overleg op. Mail daarvoor naar klanten@biklfoods.nl.

Moet ik Bikl gekoeld bewaren?

Ja. We verzenden de pickles in een doos met (herbruikbare) koelelementen. Bewaar na ontvangst de pickles in de koelkast. Zo blijven de pickles fris en knapperig en voorkom je dat fermentatie opnieuw op gang komt.

Bikl pickles zijn gefermenteerd. Wat houdt dat in?

We laten onze augurken op een natuurlijke manier - alleen met zout - fermenteren. Bij dat proces, dat meerdere weken duurt, worden schadelijke bacteriën gedood. De melksuikers, die van nature aanwezig zijn, worden omgezet in melkzuur. Van oudsher was fermentatie vooral een manier om voedsel lang te bewaren. Maar tegenwoordig waarderen we ook de bijzondere smaak en textuur van gefermenteerde producten. Je proeft het meteen als je Bikl eet!

Jullie producten zijn 100% natuurlijk. Hoezo?

We gebruiken uitsluitend natuurazijn - dus niet de synthetische azijn van de petrochemische industrie die je in de meeste Nederlandse augurkenpotjes vindt. Bovendien voegen we geen zoetstof, kleurstof of conserveringsmiddelen toe. We gebruiken rietsuiker en echte kruiden.

Waarom verpakken jullie in plastic?

Het is de beste verpakking voor nu. Glas is zwaar, neemt veel ruimte in en is breekbaar. Plastic wint uit milieu-oogpunt van glas, zegt ook Milieu Centraal. Vanwege het zuur moeten we meerdere laagjes plastic gebruiken. Als er goede, afbreekbare alternatieve verpakkingen komen, gaan we die zeker overwegen.

Do you ship outside the Netherlands?

No, we don't. If you are interested in our products, please drop us a note in the contact page.