FAQ


 

Maken jullie alleen augurken?

Nee, we maken ook pickles op maat met andere groenten, zoals rode kool, rode ui of komkommer. Die leveren we rechtstreeks aan cateraars, restaurantketens etc. Onze augurken vind je bij groothandels en online supermarkten.

Moet ik Bikl gekoeld bewaren?

Ja. Zo blijven de pickles fris en knapperig en voorkom je dat fermentatie opnieuw op gang komt.

Bikl pickles zijn gefermenteerd. Wat houdt dat in?

We laten onze augurken op een natuurlijke manier - alleen met zout - fermenteren. Bij dat proces, dat meerdere weken duurt, worden schadelijke bacteriën gedood. De melksuikers, die van nature aanwezig zijn, worden omgezet in melkzuur. Van oudsher was fermentatie vooral een manier om voedsel lang te bewaren. Maar tegenwoordig waarderen we ook de bijzondere smaak en textuur van gefermenteerde producten. Je proeft het meteen als je Bikl eet!

Jullie producten zijn 100% natuurlijk. Hoezo?

We gebruiken uitsluitend natuurazijn - dus niet de synthetische azijn van de petrochemische industrie die je in de meeste Nederlandse augurkenpotjes vindt. Bovendien voegen we geen zoetstof, kleurstof of conserveringsmiddelen toe. We gebruiken rietsuiker en echte kruiden.

Waarom verpakken jullie in plastic?

Het is de beste verpakking voor nu. Glas is zwaar, neemt veel ruimte in en is breekbaar. Plastic wint uit milieu-oogpunt van glas, zegt ook Milieu Centraal. Vanwege het zuur moeten we meerdere laagjes plastic gebruiken. Als er goede, afbreekbare alternatieve verpakkingen komen, gaan we die zeker overwegen.

Do you ship outside the Netherlands?

No, we don't. If you are interested in our products, please drop us a note in the contact page.